På fredag sparket vi sjefen vår!

Hvordan konsensus hadde sneket seg inn i CoWork, og hva vi bytter ut konsensus med

31/5/2021

av Rune Ulvnes

Hver 2. uke har vi et allmøte vi kaller CoWorkShop, og det var der vi besluttet å sparke sjefen vår. Vi skryter over å være full av ledelse uten ledere, men i det siste skjønte vi at en sjef hadde sneket seg inn og satt seg selv på toppen.

 

Hadde sjefen vært dyktig, så har han kanskje fått lov til å bli værende. Men han var ganske kjip. For det første så var han ganske uinteressert. Han lurte aldri på hva jeg jobbet med, og jeg måtte mase for at han skulle svare. Og når han først svarte, så var han veldig forsiktig. Fordelen var at han lyttet til alle, mens ulempen var at han valgte den mest usikre personen sitt standpunkt som beslutning. Så herr Konsensus (han er nok en mann), jeg ønsker deg lykke til videre. Jeg er helt sikker på at det finnes mange organisasjoner der ute som gjerne gir deg en mulighet.

 

Som erstatning for herr Konsensus valgte vi en rådsprosess. Rådsprosessen er hentet fra boka Reinventing Organizations, og gir makt til de som har en utfordring eller ser en mulighet.

 

På samme måte som alle organisasjoner som får en ny sjef, så er vi spente på hvordan dette nye samarbeidet blir. Fordelen er at den nye sjefen vår i større grad stoler på enkeltmennesket, mens det nye er at det krever noe mer av hver enkelt av oss. Det er ingen som automatisk løser min utfordring, og jeg må ta lederskap i rådsprosessen for å kunne endre CoWork til å bli en bedre virksomhet hvor jeg kan trives og utvikle meg.

 

Jeg lover deg en oppdatering når nysjefen har bestått prøvetiden.

 

Mvh Rune

Behov for hjelp med din digitale produktreise?
Vi tar gjerne en kaffeprat!