Migrering og lansering av ny ehandelsløsning for forlaget Libris.se

Samarbeid med
Mentor Medier

Bokforlaget Libris ble grunnlagt i 1952 men med røtter tilbake til 1910. Publikasjonene inkluderer fiksjon, sakprosa i samfunnet, psykologi og teologi, bibler og andaktsbøker samt barnebøker.

Periode:
Oktober 2019

Bokforlaget Libris ble grunnlagt i 1952 men med røtter tilbake til 1910. Publikasjonene inkluderer fiksjon, sakprosa i samfunnet, psykologi og teologi, bibler og andaktsbøker samt barnebøker. Visjonen er å gi ut bøker som gir livsmot, livets mening og livskunnskap, med fokus på kvalitet eksistensielle spørsmål.  Libris.se eies av Mentor Medier, og driver direktesalg på nett så vel som via andre bokhandelkjeder.

 

Utfordring

Som del av den digitale transformasjonen og bytte av teknologiplattform for nyhetspublikasjonene, var det behov for å flytte forlaget libris.se ut av Atex Polopoly plattform og over til en mer moderne e-handelsplattform. Libris.se hadde tidligere kun solgt bøker via andre bokhandler, men ønsket nå å teste ut direktesalg til kunder via egen e-handelskanal.  


Mentor Medier hadde allerede en slik e-handelsløsning for bøker i Norge, vlforlag.no som fungerte tilfredsstillende. For å kunne bytte plattform raskt ble det derfor besluttet å bruke VLforlag som mal for ny libris.se Ved å bruke samme standardiserte teknologiplattform ønsket man å kunne samarbeide mellom de to forlagene, både innen teknologi og kompetanse.  

Vår tilnærming

Tjenesten https://vlforlag.no/ utgjorde malverket for hvordan nye libris.se skulle fungere og se ut. Sammen med brainify.no og cefalo.com design og moduler utviklet vi for vlforlag, og tilpasset disse til libris.se sitt grafiske design.  

Redaksjonelt innhold og varekatalogen som fantes i Polopoly var mangelfull, og det ble derfor besluttet å lage en ny integrasjon mot API fra bokinfo.se, som ville levere oppdatert informasjon om bøker, inkludert lanseringstidspunkter og lagersaldo. Etter dialog med leverandører, ble det implementert en importløsning som henter oppdatert varekatalog med jevne mellomrom.  

Bruk av standardfunksjonalitet i Ucommerce og Wordpress gjorde oppsett av nettstedet relativt enkelt, og ny libris.se ble lansert i oktober 2019, etter en prosjektperiode på ca. 2 måneder.  

Teknologi og plattformer

  • Amazon ec2 servere
  • RDS databasetjenester

Leveranse

  • Produkteierskap
  • Informasjonsarkitektur
  • Organisasjon og ledelse  
  • Teknisk analyse og smidig utviklingsledelse  
  • Opplæring
  • IT arkitektur og driftsplattform

Team

  • Arnstein Andreassen, tech lead, opplæring og rådgivning
  • Arbeidet er utført i samarbeid med ansatte fra Mentor Digital og publikasjonene, samt konsulenter fra Brainify og Cefalo.  

Lyst på en kaffeprat?

Vi tar gjerne en uforpliktende prat - online eller fysisk, der vi kan fortelle mer om hva vi løser for våre kunder, og problemer vi adresserer. For oss er det aller mest interessant å høre på hvilke problemer du har eller kjenner deg igjen i. Kan hende vi kan hjelpe deg? 

Send en epost til hei@cowork.no eller ring Rune på +47 934 01 522